Video

Gjykata Themelore dënon Zoran Vukotiqin me 10 vjet burgim

1
 

Me dhjetë vjet burgim është dënuar Zoran Vukotiq për krime lufte gjatë luftës së fundit në Kosovë.

Vukotiqi si pjesëtar i forcave policore të njësisë rezervë në muajin maj të vitit 1999 në Komunën e Vushtrrisë kishte marrë pjesë në dëbimin e popullatës civile shqiptare, në kryerjen e dhunës fizike dhe psikike dhe veprimeve të tjera çnjerëzore.