Video

Miratohet heqja e homologimit, opozita kërkon edhe lehtësime të tjera doganore për veturat

1
 

Iniciativën ligjore të Lëvizjes Vetëvendosje për heqjen e homologimit për veturat që importohen nga jashtë nuk e përkrahu Partia Demokratike e Kosovës, e cila nuk mori pjesë në votim. Në këtë seancë deputetët patën edhe kritika për shkarkimin e kryesueses së KQZ-së nga presidentja Vjosa Osmani, vendimin e së cilës theksuan se do ta dërgojnë në Gjykatën Kushtetuese

Me 70 vota për, deputetët e Kuvendit të Kosovës, të enjten, kanë miratuar në parim projektligjin për heqjen e homologimit për veturat që vijnë nga vendet e Bashkimit Evropian, Zvicra dhe Norvegjia. Me heqjen e këtij detyrimi, propozuesja e këtij projektligji, njëherësh ushtruesja e detyrës së shefes së Grupit parlamentar të Lëvizjes Vetëvendosje, Mimoza Kusari, tha se do të hiqet edhe padrejtësia njëdekadëshe ndaj qytetarëve. Ky propozim u mbështet edhe nga deputetë të opozitës, përveç Grupit parlamentar të Partisë Demokratike të Kosovës. PDK-ja nuk mori pjesë në votim me arsyetimin që Ligji për automjetet të vijë si tërësi për shqyrtim në Kuvend, pasi që sipas tyre, ka nevojë të ndryshohen edhe disa pika të tjera. Në fjalën e saj, propozuesja e këtij projektligji, njëherësh ushtruesja e detyrës së shefes së Grupit parlamentar të Lëvizjes Vetëvendosje, Mimoza Kusari - Lila, tha se përveç heqjes së këtij detyrimi, Ligji do të ketë mundësi të ndryshohet edhe në pika të tjera në një shqyrtim tjetër.

“Me plotësim-ndryshimin e projektligjit për automjetet ne sigurojmë se do të hiqet kjo padrejtësi me mbi një dekadë dhe që gjithashtu, projektligji do të ketë adresime të tjera në një shqyrtim tjetër, në mënyrë që të sigurohemi se sot grupet parlamentare mund të deklarojnë se ka nevojë për një trajtim të përgjithshëm të projektligjit”, ka thënë ajo.