Video

Kurti kritikon procesin e deritanishëm, opozita ia kërkon platformën e dialogut

1
 

Me kritika mes deputetëve të partive në pushtet dhe atyre në opozitë, e ku nuk kanë munguar as të qeshurat nga të dyja palët, është shoqëruar seanca e së premtes, e në të cilën raportoi kryeministri Albin Kurti. Derisa opozita kritikonte Kurtin për mospërgatitje për dialogun e takimin e së martës me presidentin e Serbisë, kryeministri tha se në Kuvend nuk ka ardhur të flasë për këtë temë, por për procesin e zhvilluar deri më tani

Katër ditë para se të udhëtojë në Bruksel, në takimin e parë me presidentin e Serbisë, Aleksandar Vuçiq, kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, është përballur me deputetët e Kuvendit. Në raportimin e tij, Kurti më së paku ka folur për takimin e 15 qershorit, derisa pjesa më e madhe e fjalimit të tij ishte e fokusuar në paraqitjen e një analize të bërë nga Zyra e tij për marrëveshjet e arritura deri më tani mes Kosovës dhe Serbisë, dhe procesin e dialogut mes dy shteteve.

Kurti tha se gjatë kësaj kohe procesi nuk i ka sjellë dobi Kosovës, derisa insistonte se dëmi i është bërë duke vënë afate kohore për përfundimin e tij në përputhje me zhvillimet që ndodhnin në rajon.