Video

Burgim i përjetshëm për “Kasapin e Ballkanit”

1
 

Lideri ushtarak i serbëve të Bosnjës, Ratko Mladiq, i njohur si “Kasapi i Ballkanit”, është dënuar të martën me burgim të përjetshëm, në procesin e Apelit para Tribunalit të Hagës.

Me këtë, Mladiqit i është konfirmuar dënimi i shkallës së parë i shqiptuar në vitin 2017 për orkestrimin e gjenocidit dhe krimeve të tjera të kryera gjatë luftës së viteve 1992-1995 në Bosnjë-Hercegovinë. Këshilli i Apelit ka bërë të ditur se nuk është bindur që ka ekzistuar një plan për kryerjen e gjenocidit më 1992 në gjashtë komuna të Bosnjës, përfshirë Kluçin, Kotor Varoshin, Sanski Mostin, Prijedorin, Vlesenicën, Foçën.