Video

Shipashnica - arenë konfrontimi mes prindërve, komunës e Policisë, përfshihet edhe Qeveria

1
Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Policia e Kosovës ka përdorur sprej ndaj banorëve të fshatit Shipashnicë të poshtme të Kamenicës, pasi ata bllokuan rrugën dhe derën e hyrjes së shkollës për të mos e lejuar futjen e zyrtarëve komunalë duke kundërshtuar kështu reformat në arsim. Për këtë ngjarje, kryetari i Kamenicës ka akuzuar ministren e Arsimit, e kjo e fundit ka mohuar të ketë ndërhyrë në situatën e krijuar mes komunës dhe banorëve

Të dielën kudo në Kosovë ishte ditë pushimi në arsim. Por, në fshatin Shipashnicë, Komuna e Kamenicës, ndodhi një incident në lidhje me arsimin. Aq i madh ishte, sa u desh të intervenojë edhe Policia.

Prindërit po vazhdojnë të kundërshtojnë reformat në arsim të nisura kohë më parë nga kryetari i Kamenicës.