Video

Gastronomët nisin punën, nxënësit rikthehen në shkolla

1
 

Nga e hëna bizneset e gastronomisë kanë filluar punën pas pezullimit të aktivitetit të tyre për 12 ditë. Përfaqësuesit e sektorit të gastronomisë theksojnë se kanë pësuar mjaft humbje gjatë këtyre ditëve sa kanë zgjatur masat. Nga Ministria e Shëndetësisë nuk kanë folur për efektin që mbyllja e pjesshme e ka pasur në shëndetin publik

Pas 12 ditë mbylljeje të pjesshme, nga e hëna sektori i gastronomisë, me vendim të Qeverisë, ka nisur punën. Masat e Qeverisë, sipas përfaqësuesve të gastronomisë, kanë ndikuar jashtëzakonisht keq në këtë sektor. Gjatë kohës sa kanë zgjatur masat, kryetari i Shoqatës së Gastronomëve, Petrit Kllokoqi, thotë se kanë pësuar goxha humbje. Ai u ka bërë thirrje gastronomëve që t’i respektojnë në përpikëri masat në mënyrë që t’u shmangen mbylljeve të tjera që mund të jenë të papërballueshme për ta.

“Fitimet më të mëdha tonat janë në fillim të muajit kur njerëzit i marrin rrogat, domethënë në dy ditët e para e marrim kremin e biznesit. Ose së paku sa u përket shpenzimeve fikse, qirave, punëtorëve, shpenzimeve të ujit e të tjerat, ne i mbulojmë komplet me javët e parat të muajit. Ato na u ndërprenë dhe kuptohet që pas atyre ne po kalojmë direkt në periudhë të Ramazanit, ku e dimë që kërkesa agregate bie”, ka thënë ai.