Video

Kritikat e PDK-së

1
 

Mohues të historisë së re të Kosovës, trashëgimisë politike e luftës së Ushtrisë Çlirimtare e ka kualifikuar pushtetin aktual Partia Demokratike. Deputetja e këtij subjekti, Blerta Deliu-Kodra, ka kritikuar qasjen e presidentes Osmani e kryeministrit Kurti, derisa për ministren e Punëve të Jashtme, Donika Gërvalla, ka thënë se ishte në një vijë me Serbinë e Rusinë, kur në Këshill të Sigurimit përmendi krimin dhe korrupsionin në vend.

“Në vend se të dëgjojmë për rolin destruktiv të Serbisë në zgjedhjet në Kosovë, manipulimet e votave të pakicave, Qeveria e re ka vendosur ta amnistojë Beogradin në arenën ndërkombëtare. Në vend se të dëgjojmë për gjuhën fyese të Vulinit ndaj shqiptarëve, Qeveria e re ka vendosur që ta paraqesë Kosovën ashtu siç do Vulini dhe të tjerët në Beograd. Tendencë të hapur të pushtetit, nga presidentja, kryeministri e ministrat, për të mohuar historinë më të re të Kosovës, trashëgiminë politike, luftën çlirimtare dhe vlerat tona kombëtare”, ka thënë deputetja e PDK-së, Blerta Deliu-Kodra.