Video

Manipulimi në QNR

1
 

Shtatë kuti votimi pranë të cilave ishte prezent personi i përfolur për manipulim të votave, do të rinumërohen në prezencë të organeve të hetuesisë. Dyshimet për manipulime brenda Qendrës së Numërimit dhe Rezultateve nxitën reagime të shumë kandidatëve që nuk arritën të bëhen deputetë. Por mbështetur në vendimin e Panelit Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa, Komisioni Qendror Zgjedhore ka vendosur të hënën për rinumërim të votave nga mërgata dhe atyre me kusht të AAK-së. Dyshimi është për manipulimin e 680 votave për llogari të kandidates së AAK-së, Meliza Haradinaj.

Në ditën e fundit të vendosjes së ankesave, PZAP-ja ka pezulluar gjashtë komisionerë të një vendvotimi në Suharekë, si dhe ka urdhëruar rinumërim të votave pas ankesës së Albena Reshitajt të AAK-së.