Video

Gjykata shpall fajtorë katër zyrtarë të komunës dhe pronarin e një kompanie në Pejë

1
 

Pejë, 1 mars - Gjykata Themelore e Pejës të hënën e ka dënuar me burg prej 6 muaj shefin e kabinetit të kryetarit të Komunës së Pejës, Durim Sheremeti për keqpërdorim të detyrës zyrtare.

Me 6 muaj burg për mashtrim është dënuar edhe pronari i një operatori ekonomik në Pejë, derisa tre punëtorë tjerë të kësaj komune, Gëzim Shala, Gëzim Lajqi dhe Ruzhdi Zhara, si anëtarë të komisionit pranues të mallit, janë dënuar me nga 6 muaj burg me kusht për keqpërdorim të detyrës zyrtare. Të pesë të akuzuarit janë shpallur fajtor nga gjykata, lidhur me një tender të shpallur në vitin 2017 në vlerë prej 12 mijë euro për blerjen e një makine për mirëmbajtjen e barit artificial për Qendrën Sportive në fshatin Brestovik në Pejë.