Video

VV-ja e quan arbitrar anashkalimin e Zyrës për Regjistrimin e Partive nga Daka

1
 

Vendimmarrjes së Panelit Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa përkitazi me ankesën e Lëvizjes Vetëvendosje i ka paraprirë një komunikim me kryetaren e Komisionit Qendror Zgjedhor, Valdete Daka. Por, përgjigjen që ka dhënë Daka për PZAP-në, e ku propozoi miratimin e pjesshëm të ankesës, e kanë kualifikuar si arbitrar anëtarët e Vetëvendosjes në KQZ. Kjo, për shkakun se dokumenti nuk është bërë me rekomandim të Zyrës për Regjistrimin e Partive dhe Certifikim, gjë e cila konfirmohet nëpërmjet një komunikimi mes drejtorit të Zyrës dhe anëtarëve të KQZ-së.

“Për rastet që janë miratuar nga KQZ sipas rekomandimit të Zyrës (251 dhe 255), drafti fillestar i shkresës është përgatitur nga Zyra, ndërsa për të tjerat jo”, thuhet në përgjigjen e drejtorit të Zyrës, Yll Buleshkaj për anëtarin e VV-së, Alim Rama. E-maili i njëjtë i është dërguar edhe kryetares dhe anëtarëve të tjerë.