Video

Kosova nën ujë

1
 

Si pasojë e dëmeve nga reshjet e mëdha të shiut, që kanë nisur që nga java e kaluar, shumë persona janë evakuuar nga shtëpitë e tyre tashmë të zhytura në ujë. Shiu i vrullshëm e i pandërprerë ka lënë shumë rrugë pa dalje dhe ura pa funksion. Zarar ka bërë edhe nëpër ara, ku ka dëmtuar mijëra hektarë me të mbjella të grurit. Rritja e shtratit të lumit në fshatin Grabovc të Obiliqit e ka zhytur në ujë rreth gjysmë kilometri asfaltin, duke pamundësuar qarkullimin e njerëzve dhe veturave në atë anë. Pak më tej në këtë fshat, dëme të mëdha i janë bërë edhe një restoranti, ku niveli i lartë i ujit ia ka rrënuar pothuajse tërësisht oborrin. Bashkë me dëmet që i janë bërë edhe brenda restorantit, familjari i pronarit, Hajrullah Mjeku thotë se vlera arrin rreth 10 mijë euro. Por, ai ka treguar se përveç dëmeve materiale, dëmtime pati edhe në peshqit që i kultivonin.

“Një fatkeqësi më e madhe është që këtu afër i kemi pasur bazenet, ku kanë qenë 7-8 lloje të peshqve, me të cilët i kemi shërbyer njerëzit në restorant. Por tash për momentin i ka rrëmbyer uji”, ka thënë ai.