Video

Gjashtë muaj pas ankesës, Kushtetuesja nis trajtimin e votës që mund ta rrëzojë Qeverinë Hoti

1
 

Gjashtë muaj pas pranimit të kërkesës së Lëvizjes Vetëvendosje lidhur me votimin e deputetit Etem Arifi, Gjykata Kushtetuese ka mbajtur seancën dëgjimore me palët, e cila shkaku i situatës me pandeminë është mbajtur online. Deputeti Etem Arifi është dënuar me 1 vit e 3 muaj burgim nga Gjykata e Apelit për mashtrim me subvencione. Ndonëse i dënuar, Arifi kishte votuar pro formimit të Qeverisë Hoti në seancën e 3 qershorit 2020.

Më 11 qershor të këtij viti, deputetët e Lëvizjes Vetëvendosje kanë paraqitur kërkesën e tyre, që vota e Arifit, në seancën e votimit të Qeverisë së udhëhequr nga Avdullah Hoti, të shpallet e pavlefshme, e rrjedhimisht edhe Qeveria Hoti antikushtetuese. “Pjesëmarrja e z. Etem Arifi në seancë dhe votimi i tij, aq më tepër si votë përcaktuese, e thellon edhe më shumë paligjshmërinë e kësaj qeverie dhe e bën edhe proceduralisht të paligjshëm vendimin e Kuvendit për votimin e Qeverisë”, thuhej në komunikatën e Lëvizjes Vetëvendosje të lëshuar në ditën e dorëzimit të kërkesës.