Video

Më 10 tetor, afati i dytë i testit të maturës

1

Rreth 8 mijë e 300 maturantë, të cilët nuk e kanë kaluar provimin e maturës shtetërore në afatin e parë, pritet t’i nënshtrohen edhe një herë të shtunën. Rezultatet e afatit të dytë pritet të shpallen më 19 shtator. Për mbarëvajtjen e këtij procesi, Ministria e Arsimit ka bërë të ditur se ka angazhuar rreth 250 komisionarë, 84 mbikëqyrës dhe 900 administrues. Përmes një përgjigjeje me shkrim, MASH-i ka thënë se janë bërë të gjitha përgatitjet për mbajtjen e këtij provimi sipas rekomandimeve të Institutit Kombëtar të Shëndetit Publik.

“Shkollat janë të gatshme për mbajtjen e testit, ekipet e Inspektoratit të Arsimit janë vazhdimisht në terren dhe tashmë të gjitha shkollat janë të pajisura me mjete të nevojshme për ofrimin e kushteve që sigurojnë mbrojtje ndaj virusit COVID-19 për të gjitha aktivitetet mësimore, përfshirë edhe testin e maturës”, thuhet në përgjigjen e MASH-it.