Video

Punëtorët e SHSKUK-së paralajmërojnë bojkot, kërkojnë shtesat prej 300 euro

1

Fatime Isufi, e cila punon si shpërndarëse e ushqimit në Klinikën e Gjinekologjisë, në kohën kur fluksi i pacientëve të infektuar me COVID–19 ishte më i lartë, kishte shërbyer më shumë se 100 pacientë në ditë.
Madje, ajo gjatë punës ishte infektuar edhe vetë me koronavirus, pasojat e së cilës sëmundje po i bart edhe sot.
Përkundër kësaj, ajo nuk është përfshirë në listën e shtesave që Qeveria ka paraparë për mjekët e infermierët që kanë kontakt direkt me të prekurit me COVID–19.

“Unë kam punuar edhe në Infektivë, direkt me pacientë me COVID-19, jam sëmurë këtu me COVID, dhe nuk kam marrë shtesë, megjithëse s'më ka interesuar edhe aq paraja sa më ka interesuar shëndeti im, që nuk po mundem me marr veten ende, edhe pse i ka tre muaj gati prej kur jam infektuar. Atëkohë kur jam dalë kemi qenë 2 punëtore në infektivë, 130 pacientë i kemi shërbyer dhe në fund mos me ta paguar shujtën është marre për ta”, shprehet Isufi.