Video

Me gjithë kundërshtimin e SHBA-së, Kuvendi do të shqyrtojë projektligjin për vlerat e UÇK-së

1

Partia Demokratike e Kosovës nuk planifikon të zmbrapset nga nisma për ta çuar përpara projektligjin për vlerat e UÇK-së. 

Për projektligjin që parasheh përcaktimin e obligimit institucional dhe qytetar për mbrojtjen e vlerave të luftës së UÇK-së, erdhën kundërshtime edhe nga Ambasada amerikane, raporton KOHA. Kjo pasi siç shkroi ambasadori Philip Kosnett, një ligj i tillë nuk ishte formë e duhur për të treguar respekt ndaj UÇK-së.