Video

Pezullimi i Panairit të Librit thellon krizën e veprimtarisë botuese

1
 

Panairi i Librit do të thyejë një traditë dydekadëshe. Nuk do të mbahet në qershor. Organizatorët të martën e kanë zyrtarizuar pezullimin e një prej organizimeve më të mëdha kulturore në vend. Për botuesit e vendit kjo është një goditje e radhës e për këtë Ministrisë së Kulturës i është kërkuar që të trefishojë subvencionet për botime e blerje librash që do të arrinte shumën prej 300 mijë eurosh.

Botuesi Edon Zeneli në Express të KTV-së ka thënë se botuesit e kanë ditur që ishte çështje kohe vendimi i mbylljes së panairit, por ka shtuar se “shpresonim se mos po ndodh ndonjë mrekulli dhe e pamë se është e pamundur”.