Kompania merr leje për nxjerrje të gurit gëlqeror në Dresnik, banorët e kundërshtojnë

22 January 2020 08:21

Ndërtimin e një fabrike për nxjerrjen e gurit gëlqeror, e kishin ndaluar gjatë vitit 2012 me anë të një peticioni banorë të disa fshatrave të Klinës.

I njëjti projekt, por me një kompani tjetër, është duke u planifikuar të ndërtohet në bjeshkët e fshatit Gremnik, e që në zonën kadastrale është pronë e fshatit Dresnik të kësaj komune.

Fillimisht, në maj të 2019-s, Komisioni i Pavarur për Miniera dhe Minerale i kishte lëshuar kompanisë “Ramstone” licencë hulumtimi, e një pëlqim për të aplikuar për leje, ia ka lëshuar edhe Komuna e Klinës në korrik.

Por, KPMM-ja ka konfirmuar për KTV-në se kompania në fjalë, megjithatë, ende nuk ka aplikuar për shfrytëzim.

Në përgjigjen e këtij institucioni, gjithashtu sqarohet se gjithçka varet nga Ministria e Mjedisit, si institucioni i fundit që lëshon pëlqimin mjedisor.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Të ngjashme