Video

Kosova refuzon pjesëmarrjen në ndarjen e “Nobelit” për Handken, kërkon që njëjtë të veprojë edhe Shqipëria

1

Nuk u ka shpëtuar pyetjeve për gjenocidin serb. Ditën kur i mbushi 77 vjet, shkrimtari Peter Handke u pyet nga gazetari amerikan Peter Mass për masakrën në Srebrenicë, pyetje të cilën Handke e konsideroi injorante, pasi e tregoi një histori se si kishte marrë një letër të shkruar në një copë letre tualeti, për të cilën tha se e preferon më shumë se pyetjen e gazetarit Mass.

Megjithatë, qëndrimet e tij si mohues i gjenocidit dhe krimeve serbe në Ballkan, Handke nuk i ka fshehur dhe kjo është ajo që përbën problem, sipas Durim Abdullahut, historian dhe njohës i letërsisë, raporton KTV.