Fajësohet Brigada e Zjarrfikësve për zjarrin në kullën “Grenfell” në Londër

29 October 2019 19:39

Brigada e Zjarrfikësve në Londër është kritikuar për mangësi serioze dhe dështime sistematike, në përgjigjen e saj ndaj zjarrit në kullën “Grenfell”, në një raport të fundit për tragjedinë e vitit 2017.

Më pak njerëz do të kishin vdekur nga zjarri, nëse Brigada do të kishte ndërmarrë veprime të caktuara më herët, thuhet tutje në raport, transmeton KTV.

Kreu i Sindikatës së Brigadave të Zjarrfikësve ka reaguar ndaj këtij raporti, duke thënë se theksi duhet vënë te fakti se ndërtesa ishte e rrezikshme në radhë të parë.

Më 14 qershor 2017, një zjarr bllokun 24-katëshe në Kensington dhe shkaktoi vdekjen e 72 personave.

Më shumë se 70 të tjerë u lënduan dhe 223 njerëz i shpëtuan tragjedisë.

© KOHA

Të ngjashme