Video

IKD-ja gjen se vërtetimi për të kaluarën kriminale është cenim i sigurisë juridike

2
 

Siguria juridike e qytetarëve të Kosovës dhe personave juridikë në Kosovë është duke u cenuar drejtpërsëdrejti nga Këshilli Gjyqësor i Kosovës. Sipas Institutit të Kosovës për Drejtësi, vërtetimi për të kaluarën kriminale është cenim i sigurisë juridike të qytetarëve.

Gëzim Shala nga IKD-ja, tha se Republika e Kosovës ka për detyrë që t’i përafrojë legjislacionet e veta me ato të BE-së dhe se evidencat penale të KGJK-së kanë devijuar nga përcaktimet ligjore, raporton KTV.