PZAP hedh poshtë apelin e LDK-së për Prishtinën, merr vendime edhe për 6 komuna tjera Foto: Koha / ilustrim

PZAP hedh poshtë apelin e LDK-së për Prishtinën, merr vendime edhe për 6 komuna tjera

04 dhjetor 2017 14:08

Paneli Zgjedhor për Ankesa e Prapashtesa ka hedhur sot poshtë apelin e LDK-së lidhur me balotazhin në komunën e Prishtinës, njofton kumtesa nga PZAP, transmeton Koha.net.

PZAP njofton se ka marrë vendimet edhe për gjashtë komuna të tjera që kanë zhvilluar balotazhin më 19 nëntor.

Kjo është kumtesa e PZAP:

Ju informojmë se PZAP-i ka shqyrtuar dhe vendosur të gjitha apelet e paraqitura kundër vendimit të KQZ-se për shpalljen e rezultateve përfundimtare të zgjedhjeve komunale te 22 tetorit 2017 për Raundin e Dytë për Kryetar te Komunave të mbajtura me 19.11.2017.

PZAP-it lidhur me apelet e paraqitura nga Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK) ka vendosur si ne vijim:

a) Apeli për komunën e Prishtinës një pjese e apelit është hedhur si e palejueshme dhe një pjese e apelit është refuzuar si i pa bazuar,

b) Apeli për komunën e Dragashit është refuzuar si i pa bazuar,

c) Apeli për komunën e Kamenicës është hedhur si i pasafatshëm .

PZAP-it lidhur me apelet e paraqitura nga Partia Demokratike e Kosovës (PDK) ka vendosur si në vijim:

a) Apeli për komunën e Prizrenit është hedhur si i palejuar,

b) Apeli për komunën e Rahovecit një pjesë e apelit është hedhur si e palejueshme dhe një pjese e apelit është refuzuar si i pa bazuar,

c) Apeli për komunën e Klinës është hedhur si i palejuar.

Apeli i paraqitur nga kandidati i pavarur për kryetar te komunës së Shtimes është hedhur si i palejuar.

Kundër këtyre vendimeve është e lejuar ankesa brenda njëzetekatër (24) orëve nga momenti i pranimit të vendimit nga pala ne Gjykatën Supreme të Kosovës. Gjykata Supreme duhet te vendos lidhur me ankesat brenda 72 orëve.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme