Policia përcjell bartjen e materialeve sensitive zgjedhore në 38 komuna të Kosovës

Policia përcjell bartjen e materialeve sensitive zgjedhore në 38 komuna të Kosovës

21 tetor 2017 12:19

Nën përcjelljen e ekipeve të Policisë, materialet zgjedhore janë nisur në drejtim të të gjitha komunave nga Qendra e Numërimit dhe Rezultateve në Fushë Kosovë.

Në ora 07:00 ka nisur heshtja zgjedhore, raporton KTV. 

Image

.

Ndërkohë rreth 3000 vëzhgues të koalicionit të OJQ-ve “Demokracisë në Veprim” do të monitorojnë Zgjedhjet Lokale të 22 tetorit.

Ismet Kryeziu nga ky koalicion u ka bërë thirrje qytetarëve që të shfrytëzojnë të drejtën e tyre për të votuar, duke i dhënë theks të veçantë mënyrës së votimit, që sa më pak të ketë fletëvotime të pavlefshme. Derisa ka thënë se niveli i organizimit dhe mbarëvajtjes së zgjedhjeve në vitet e fundit ka qenë shumë mirë, Kryeziu ka kërkuar nga paritë politike, simpatizantët dhe vëzhguesit e tyre që t’i ruajnë standardet e arritura.

Ndërsa, Albert Krasniqi nga po i njëjti koalicion ka bërë një përmbledhje nga monitorimi i 1369 aktiviteteve në fushatën parazgjedhore, për të cilën tha se kaloi e qetë e pa incidente serioze.

Megjithatë, shqetësuese sipas tij mbetet prania e madhe fëmijëve në tubime – 30% apo në numra 3994 fëmijë të përfshirë në fushatë. Statistika tjera shqetësuese janë përdorimi i gjuhës së urrejtjes në 22 raste dhe përdorimi i resurseve publike në 82 raste.

Image

 

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme