Veton Surroi

Varrimi në New York 26 tetor 2018 08:15

Problemi me të cilin ende nuk janë ballafaquar është njohuria se kemi hyrë në një fazë demografike kur më jo vetëm se nga Kosova po largohen, jo vetëm se nuk e kanë ndërmend të...

Gogoli i paqes në Ballkan 19 tetor 2018 08:00

BE-ja duhet të kthehet te projekti origjinal: integrim pas Traktatit të Paqes 1. Është tashmë klishe emërtimi i BE-së si projekti më i suksesshëm i paqes në Evropë. Kjo klishe...

Dhjetë pika për ndërtimin e paradigmës së re mes Kosovës dhe Serbisë 12 tetor 2018 08:16

Ja një platformë alternative Përgjatë muajve, madje viteve, ka hyrë në diskurs publik formulimi se “procesi i Brukselit” apo tash edhe “korrigjimi i kufijve” nuk kanë alternativë....

Rosat e Robert Cooperit 05 tetor 2018 08:11

Si u bë që njeriu i cili hartoi marrëveshjen e prillit 2013 dhe e shpalli atë të jetë arritje historike, tani thotë se situata mes Kosovës dhe Serbisë nuk funksionon. Por si nuk po funksionon: A nuk u...

Leninistët e djathtë 28 shtator 2018 08:18

Në Universitetin e Prishtinës 72 për qind e profesorëve nuk justifikojnë titujt e tyre sipas ligjeve në fuqi. Por justifikojnë natyrën e shtetit të kapur. 1. Kur lexova statistikën për...

Një pension për anëtarët e LDK-së 21 shtator 2018 08:17

Tri sugjerime për mbulimin e veteranëve të historisë me skema pensionale 1. Kryeministri i Kosovës, R. Haradinaj, u angazhua këto ditë që për hir të buxhetit të Kosovës të mos...

Një lexim i ri historie 14 shtator 2018 08:09

Serbia e filloi luftën në Kosovë për shkak të Leposaviqit e Kosova rezistencën paqësore (më vonë edhe luftën) për shkak të Medvegjës 1. Slobodan Milosheviqi e anuloi...

Tri lexime të John Boltonit 07 shtator 2018 08:10

Porosia për “korrigjimin e kufijve” të Kosovës nga Washingtoni erdhi nga njeriu, i cili ishte kundër pavarësisë së Kosovës. Por ka edhe më shumë se kaq... 1. Në fund të...

Tri pikë avantazhi për Serbinë 31 gusht 2018 08:42

Qoftë nëse arrihet “marrëveshja për korrigjim”, qoftë nëse nuk arrihet, Serbia do ta ketë komoditetin që të kërkojë shtete garantuese, qoftë për marrëveshjen e...

Molla e ndaluar e Elez Blakajt 24 gusht 2018 08:14

Problemi i prokurorit të Kosovës që merret me punën e veteranëve është se nuk i ka konsultuar dëshirat e prijësve shtetërorë të Kosovës, që e mbajnë shtetin të...

Fabulat e La Fontaineit mbrojnë Kosovën 17 gusht 2018 08:16

Çka duhet mësuar prej udhëzimeve amerikane, të kancelares Merkel dhe diplomacisë britanike? 1. E kisha mik të mirë Jean de La Fontaine me fabulat e tij, në vitet nëntëdhjetë, kur...

Tri vijat e kuqe (4) 12 gusht 2018 09:35

Është e lehtë rruga e Kosovës: të mos bëjë atë që bën Thaçi 1. Kosova nuk e ka fare të vështirë ta ndërtojë një koncept të ri negociator; thjesht, nuk...

Buzëqeshja e madhe ruse (3) 11 gusht 2018 08:02

Hashim Thaçi ia hapi një deriçkë Rusisë, por ajo është tepër e madhe për t’u mjaftuar me kaq. 1. Në shikimin nga Moska “korrigjimi” i Hashim Thaçit mund të...

Tabela e shahut e Aleksandër Vuçiqit (2) 10 gusht 2018 07:55

Përderisa Hashim Thaçi beson se “korrigjimi” përfundon konfliktin me Serbinë, Vuçiqi këtë hap e konsideron si hapje në shah, piun për piun. 1. Hashim Thaçi dhe Aleksandër...

Hashim Thaçi dhe pasioni i një injoranti (1) 09 gusht 2018 13:06

Aventura e re, për korrigjimin e kufijve, tejkalon me potencialin e vet shkatërrues aventurat e mëparshme “korrigjuese” të Thaçit. 1. Hashim Thaçi ka krijuar një pasion për korrigjime; ka...

Një koktej, një propozim fashist dhe një ringjallje 03 gusht 2018 08:01

Gjatë një çerek shekulli në politikën kosovare qe vendosur një parim, që nuk bisedohet për tërësinë tokësore të Kosovës. Hashim Thaçi mund të mos e dinte...

Fundi i...? 27 korrik 2018 08:06

Në ADN-në kulturore mund të ketë hyrë bindja se me qindra vjet dikush ka menduar për shqiptarët në Stamboll a Moskë. Tash është ndoshta momenti i mirë për t’u zgjuar nga bindja...

Një gjysmë aeroplani për në Bruksel 20 korrik 2018 08:12

Në analogji me Botërorin, Kosova ndërton tifozërinë për në “dialogun” e Brukselit 1. Negociatat me Serbinë për kosovarët kanë fituar diçka prej sharmit të...

Mësimet e Yogi Berras për ardhmërinë e Kosovës 13 korrik 2018 11:23

Si po e ha Qeveria picën publike duke vazhduar me premtime boshe. 1. Yogi Berra ka qenë një lojtar bejsbolli, e pastaj edhe trajner dhe si i tillë ka hyrë në listën e njerëzve të cituar në...

Jo “aksham pazareve” të Hashim Thaçit 06 korrik 2018 08:14

Portreti i paautorizuar: jokompetenca, jotrasnparenca dhe abuzimi. 1. Alban Hashani , drejtor i “Riinvestit” rrëfeu dje në “Forumin 2015” se Kosova ballafaqohet me dikund mes 65 dhe 170 milionë euro...