Vështrime

Miami e “Trumpon” Bidenin

Miami e “Trumpon” Bidenin

Bideni ka mundësinë të përdorë mbështetjen bipartizane dhe raportin bashkëpunues të fushatës “Kthimi i Amerikës” me aleatët tradicionalë, sidomos në Evropë, për t’i bërë presion regjimit të Venezuelës derisa të pranojë zgjedhje të lira dhe të drejta. Nëse Bideni ndihmon të shpëtohet Venezuela, do t’i bëjë të mirë të madhe edhe vendit, edhe rajonit, që po përballet me barrën e krizës së refugjatëve. Kështu, ky sinjal do të çarmatoste strategjinë manipuluese djathtiste që Florida ia trasoi Partisë Republikane

Bideni ka mundësinë të përdorë mbështetjen bipartizane dhe raportin bashkëpunues të fushatës “Kthimi i Amerikës” me aleatët tradicionalë, sidomos në Evropë, për t’i bërë presion regjimit të Venezuelës derisa të pranojë zgjedhje të lira dhe të drejta. Nëse Bideni ndihmon të shpëtohet Venezuela, do t’i bëjë të mirë të madhe edhe vendit, edhe rajonit, që po përballet me barrën e krizës së refugjatëve. Kështu, ky sinjal do të çarmatoste strategjinë manipuluese djathtiste që Florida ia trasoi Partisë Republikane

 Joe Bideni ka shënuar një fitore vendimtare në zgjedhjet presidenciale amerikane, duke e mposhtur Donald Trumpin me rreth gjashtë milionë vota më shumë në shkallë vendi. I fuqizuar nga votuesit urbanë, sidomos nga gratë, kandidati demokrat ktheu mbështetjen në Pennsylvania, Michigan dhe Wisconsin, që Trumpi i kishte fituar më 2016, shpëtoi Arizonën dhe Georgian, dhe ia doli të siguronte 306 vota të 538 anëtarëve të Kolegjit Zgjedhor.