Valbona Mehmeti

Krimin në Polici s’ka kush ta çrrënjosë 10 mars 2019 08:00

Mbetet të shihet nëse drejtori aktual e ka seriozisht reformimin apo ndryshimi që ka nisur është vetëm maskim i mëtejmë i krimit brenda Policisë. Për t’i çrrënjosur krimin e...

Sherri i kravatave 27 janar 2019 08:00

Beteja mësimdhënës-Qeveri për koeficientin duhet të marrë fund. Viktimat e vetme të kësaj beteje, që nisi sherri i kravatave, janë fëmijët. Rrugëdalja më e shpejtë dhe...

Zemërgjerë me territor 21 tetor 2018 08:00

Procesi i ardhshëm i shënimit të kufirit do të shtrihet në zonën kufitare me Serbinë. Kuvendi i Kosovës le të bëhet gati të nënshkruajë faljen edhe të disa mijëra...

Neglizhenca që mund të na lërë pa Ujmanin 30 shtator 2018 08:00

Mbishkrimi në pllakën e ndryshkur prej llamarine ngjitur në një shtyllë elektrike është gjurma e vetme përreth liqenit që dëshmon se njëherë e një kohë këtë zonë e...

Kompromisi i rrezikshëm me ligjin 09 shtator 2018 08:00

Kryeinspektori konsideron se nuk është mirë të ndëshkohen me gjoba të mëdha kompanitë e papërgjegjshme, që përfitojnë nga fuqia e lirë punëtore të cilën më pas e...

Dashuria nuk vret 19 gusht 2018 08:00

Dashuria e vërtetë nuk vret, dhe martesa nuk mbahet me zor. Prandaj, burra kthjellohuni! Para se ta godisni gruan silleni pak në mend Pjetër Nrecajn, ku është tash ai dhe si e shkatërroi familjen me vetëdije....

Mëditje e ëmbla mëditje 27 maj 2018 08:00

Sikur qeveritarët e ligjvënësit kosovarë ta konsideronin të ëmbël shtëpinë e tyre të quajtur Kosovë, do të ndryshonin Rregulloren e tarifave të mëditjeve për udhëtime...

SISH në kolaps, aventura vazhdon 01 prill 2018 08:00

Miliona euro janë shpenzuar për ngritjen e Sistemit Informativ Shëndetësor (SISH), por as pas dhjetë vjetësh ky projekt, që konsiderohet baza e sigurimeve shëndetësore, nuk po arrin të implementohet....

Inspektorati Politik i Kosovës 04 mars 2018 08:00

Gazeta asnjëherë nuk ka pasur më shumë presion rreth një teme të javës sesa kjo rreth skandaleve që shpërthyen së fundmi në Inspektoratin Policor të Kosovës (IPK). Zyrtarë e...

Grykësia për ledine 04 janar 2018 12:31

Dhe gjersa qeveritarët i gjejnë saora paratë nga buxheti për “zyrtarizimin e mëtejmë me kravata”, janë qindra fëmijë kosovarë që vuajnë urie për bukë. Por shteti...

Kosova nuk ka nevojë për repriza 17 dhjetor 2017 08:00

Opozita mund t’i shohë zgjedhjet e reja si shans të mirë për të marrë pushtetin, por ato do të ishin vetëm shpenzim i kotë i buxhetit dhe nuk do ta zgjidhnin problemin. Kosova nuk ka nevojë...

Faturat e dështimit politik 19 nëntor 2017 08:00

Xhepin e qytetarit ka pesë vjet që e “terrorizon” vendimi politik i Qeverisë për përfshirjen në faturat e tyre edhe të shpenzimeve të rrymës në veri. Nëse Zyra e Rregullatorit...

Mos u plaksh 22 tetor 2017 08:00

Urimi i zakonshëm për ardhjen në jetë të një fëmije ose në kremtimet e ditëlindjeve gjatë jetës është “U plaksh!”. Nëse institucionet vazhdojnë t’i...

Përtej fuqisë që njohim 16 korrik 2017 08:00

Nga momenti i marrjes së lajmit të pakëndshëm për shfaqjen e sëmundjes thyhen të gjitha ëndrrat. Por në ato momente i prekuri nga kanceri dhe familjarët e tij e njohin edhe fuqinë e vet. E...

Kthimi i besimit në votë 18 qershor 2017 08:00

Fuqia e votës së 11 qershorit nuk ishte vetëm ndëshkim për një klasë të pamoralshme politike, por ishte edhe kthim i besimit të qytetarit se mund ta sjellë dhe ta rrëzojë vetë nga...

Gruaja nuk fuqizohet me mendësi odash 23 prill 2017 08:00

Zgjedhjet po afrohen e gjysma e votuesve janë gra. Le të mos i votojnë më pushtetet me mendësi odash që Kosovën e kanë bërë njërin nga pesë shtetet me papunësinë më të...

Aktivizimi i rinisë, alternativa e vetme 19 mars 2017 08:00

Fituesja më e madhe e zgjedhjeve në Holandë, krahas kryeministrit Mark Rutte, është e gjelbra progresive, saktësisht lideri i saj i ri, 30-vjeçari Jesse Klaver. Partia e tij e Majta e Gjelbër ka...

Parlamenti i ooopsave... 22 janar 2017 22:18

Ky parlament duhet të shpërndahet sa më shpejt, sepse ka kohë që më shumë i ngjan një emisioni bajat humoristik sesa një institucioni ligjvënës ku bëhen politikat e shtetit Të...

Vallum Bonum 03 janar 2017 22:23

Mahnitja e romakëve me bukuritë e saj i dha një emër të bukur. Dy mijë vjet pas ende ia vlen që vajzat shqiptare të pagëzohen Valbona Për herë të parë ndodhen përballë...

Drejtësia do guxim 11 dhjetor 2016 22:25

Sistemi i drejtësisë kosovare nuk ka gjasa të këndellet me gjykatës e prokurorë frikacakë. Pasi ilaç kundër frikës nuk ka, ata do të duhej t’ua lironin vendin njerëzve...