Gara e robotikës në Kosovë Foto: Ilustrim

Gara e robotikës në Kosovë

05 mars 2018 17:56

Zhvillimi i aktiviteteve të cilat stimulojnë fëmijët dhe moshat e reja për fushën e shkencave ekzakte, ka bërë që të shtohet interesimi edhe për robotikën.

Në Kosovë tashmë funksionojnë disa qendra në të cilat zhvillohen aktivitete ku fëmijët zhvillojnë imagjinatën e tyre.

“Bonevet” e cila prej disa vitesh funksionon në Gjakovë, ka zgjeruar aktivitetin edhe në Prishtinë, ndërsa pritet që të hapet edhe në qendrat e tjera kryesore të Kosovës.

Shtimi i aktiviteteve kreative ka bërë që të organizohet edhe gara e robotikës “Kosova Makers league”, e cila synon rritjen e cilësisë dhe stimulimin që aktivitete të tilla të shtohen edhe më shumë.

Lekë Zherka, nga “Bonevet”, në emisionin Sot të KTV-së ka shpalosur detaje të garës, si dhe mundësitë e pjesëmarrjes.

Intervistën e plotë ndiqeni në linkun e bashkangjitur:

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme