Ballkani Perëndimor me shërbimin e ri online “one stop shop” për investitorët e huaj

Ballkani Perëndimor me shërbimin e ri online “one stop shop” për investitorët e huaj

05 mars 2018 16:16

Dhomat e tregtisë së gjashtë vendeve të Ballkanit Perëndimor pritet të zhvillojnë një platformë online, e cila paraqet mundësi investimi në të gjithë rajonin.

Kjo u bë e ditur përmes një njoftimi për shtyp nga Agjencia e Zhvillimit të Investimeve të Huaja (AIDA).

Nisur nga samiti i Ballkanit Perëndimor i organizuar në Londër nga Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH), platforma ofron shërbim me një ndalesë për investitorët e huaj të interesuar në Ballkanin Perëndimor, duke ofruar informacion mbi kuadrin ligjor dhe rregullator në gjashtë shtete (Shqipëria, Bosnja dhe Hercegovina, Maqedonia, Kosova, Mali i Zi dhe Serbia), performancën e tyre makroekonomike dhe përvoja me investimet vendase dhe të huaja.

Platforma synon t’u japë investitorëve të interesuar të gjithë informacionin e duhur, por edhe lidhjet për të bërë ndryshim në Ballkanin Perëndimor. “Komunikimi mes sektorit privat dhe atij publik është shumë i rëndësishëm dhe është e rëndësishme të kemi një shërbim që mund të lehtësojë procesin”, tha Marko Cadez, kryetari i Forumit të Dhomës së Investimeve.

BERZH miratoi vetë projektin, duke treguar në seancën e hapjes së samitit që platforma “ka potencial të bëhet një mjet i domosdoshëm për investitorët e huaj dhe komunitetin e biznesit të rajonit”. Banka ka investuar gjithsej më shumë se 10 miliardë dollarë në të gjashtë vendet dhe planifikon të shtojë edhe një miliard dollarë në vit për të ecur përpara.

Ballkani Perëndimor mbetet një zonë e fragmentuar si politikisht ashtu edhe ekonomikisht, por qeveritë në të gjithë rajonin po shtojnë lidhjet dhe përpjekjet për të zhvilluar një infrastrukturë të përbashkët të vështirë dhe të butë që mund të rrisë potencialin ekonomik. Platforma gjithashtu mund të shihet si një hap përpara në drejtim të bashkëpunimit më të ngushtë rajonal.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme