Standardi i ri UFS 3.0 dyfishon shpejtësinë e memories flash te telefonat

Standardi i ri UFS 3.0 dyfishon shpejtësinë e memories flash te telefonat

04 shkurt 2018 18:51

Telefonat e mençur tashmë kanë shpejtësi të madhe të magazinimit të kujtesës dhe së shpejti do të kenë karakteristika edhe më të mëdha.

JEDEC, grupi për standardizim, ka paralajmëruar UFS 3.0, një standard i ri për memorien flash për pajisjet mobile, Chromebooks, helmetat VR dhe inxhinieri automatike. Standardi i ri dyfishon rrjedhën e standardeve të UFS 2.1 në një madhësi prej 2.9 GB/s.

UFS 3.0 gjithashtu redukton konsumin e memories flash dhe rrit besueshmërinë në një gamë më të gjerë të kushteve të temperaturës, një bonus për aplikimet në automjete, transmeton KP.

Pritet pak kohë derisa standardi i UFS 3.0 të shfaqet në telefon. Pajisjet Samsung mund të jenë ndër të parët që përdorin çipat dhe kontrollorët me një standard të ri.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme