Për shkak të gabimit në WhatsApp, hakerët mund të shohin bisedat tuaja

Për shkak të gabimit në WhatsApp, hakerët mund të shohin bisedat tuaja

14 janar 2018 23:56

Pas kontrolleve të sigurisë në WhatsApp është zbuluar një gabim, për shkak të të cilit hakerët mund të infiltrohen në ndonjë grup privat të bisedës në atë aplikacion, transmeton Wired.

Megjithëse zhvilluesit e WhatsApp janë përpjekur të adresojnë këtë problem, ekspertët thonë se ende nuk është hequr dhe se pa lejet e administratorit të grupit në ndonjë bisedë, më shumë njerëz mund të shtohen pa e ditur askush.

Facebook, i cili është në pronësi të këtij aplikacioni, thotë se bug i sigurisë nuk është i rrezikshëm, pasi të gjithë në grup informohen kur bashkohet një person i ri, në mënyrë që ata të reagojnë menjëherë.

Bug në WhatsApp u zbulua në një konferencë të sigurisë në Cyrih.

Përfitimi delikat i përdoruesve është që anëtarët e rinj të bisedave nuk mund të lexojnë mesazhet e mëparshme. Ekspertët rekomandojnë që përdoruesit, nëse duan të jenë krejtësisht të sigurt, të përdorin komunikimin një-në-një.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme