Intel sjell modulet e multi-çipit Coffee Lake + AMD Vega

Intel sjell modulet e multi-çipit Coffee Lake + AMD Vega

07 nëntor 2017 13:27

Intel ka prezantuar modulin e vet të parë multi-çip (MCM), i cili kombinon Coffee Lake-H CPU dhe 14nm GPU të kompanisë AMD, bazuar në arkitekturën Vega.

Ky modul zvogëlon dukshëm hapësirën e pllakës për implementim të CPU + GPU diskret, në krahasim me pakot e ndara CPU dhe GPU.

Me këtë GPU ka çip memorial diskret GDDR. MCM-të e ri janë të dedikuar për gjeneratën e ardhshme të laptopave të serisë ultra, të cilët mund të përdorin grafika solide, transmeton ksp. MCM ofron mundësinë që pajisjet të jenë më të holla për 11 milimetra.

Pajisjet e para me MCM, do të arrijnë gjatë tremujorit të parë të vitit 2018.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme