Seagate do të sjellë HDD deri në 20TB

Seagate do të sjellë HDD deri në 20TB

26 tetor 2017 14:17

Kompania Seagate njoftoi se është e gatshme që me teknologjinë e saj heat-assisted magnetic recording HAMR, të dalë në tregun e hard disqeve, duke filluar nga viti i ardhshëm.

Teknologjia do të mundësojë zhvillimin e hard diskut prej  20 terabajt (TB) të kapacitetit të pa formatuar deri në fund të vitit 2018, që është periudhë më e shpejtë se sa që Western Digital kishte paralajmëruar për diskun e tij  MAMR për vitin 2019.

Seagate HAMR  do të shitet në kapacitet deri në 20TB, ndërsa kompania premton se do të shtojë kapacitetin deri në 40TB deri në vitin 2023. Teknologjia HAMR përdor laser të jashtëzakonshëm precizë dhe shpenzon dukshëm më pak energji - deri 8W gjatë operimit të regjistrimit.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme