Kthimi i qenit robot: Sony zhvillon versionin e ri Aibo

Kthimi i qenit robot: Sony zhvillon versionin e ri Aibo

13 tetor 2017 14:35

Nëse i adhuroni qentë dhe nuk keni kohë t’i shëtisni për shkak të obligimeve tuaja të shumta, Sony ka një zgjidhje për juve.

Bëhet fjalë për gjeneratën më të re të qenit robot. Qeni i parë Aibo është prezantuar kah fundi i viteve të nëntëdhjeta, në mënyrë që në vitin 2006 të heqin dorë nga zhvillimi i mëtejmë dhe u fokusua në prodhime tjera, transmeton KosovaPress.

Por, tash Sony iu kthehet robotëve dhe tash do të zhvillojë origjinalin Aibo, përfshirë edhe inteligjencën artificiale Masahira Fujite.

Sipas informacioneve të tanishme, qeni i ri robot do të ketë funksione të mikrofonave të mençur sikurse është Amazon Echo.

Informacionet tjera për dizajnin dhe mundësitë tjera shtesë të robotit të Sony-t, ende nuk janë bërë të ditura, dhe për këtë pritet të dihet muajve të ardhshëm, ose gjatë pranverës së vitit të ardhshëm, kur pritet prezantimi i tij zyrtar.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme