Marina amerikane do të drejtojë nëndetëset me dorezë të Xboxit

Marina amerikane do të drejtojë nëndetëset me dorezë të Xboxit

25 shtator 2017 15:28

Është çmenduri të mendohet që pajisjet ushtarake të kontrollohen nga dorezë Xboxi, por kjo gjë pritet të ndodhë shumë shpejt në marinën amerikane.

Periskopët e nëndetëseve do të kontrollohen me doreza Xboxi, duke filluar që nga nëntori.

Kjo vjen pasi kontrolluesi i periskopit ishte i shtrenjtë (38 000$) dhe shumë i rëndë për t’u manovruar. Gjithashtu, atyre që do e përdornin u duhej shumë kohë për ta mësuar, transmeton tch.

Kur u provua doreza e Xboxit, askush nuk kishte vështirësi për të mësuar komandat dhe për të kontrolluar periskopin. Plus që çmimi i një doreze të tillë është vetëm 30 dollarë.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme