Punëtorët e Snapchatit ndërhynë tek të dhënat e përdoruesve

Punëtorët e Snapchatit ndërhynë tek të dhënat e përdoruesve

25 May 2019 23:45

Disa punonjës të Snapchatit, një aplikacion shumë popullor sidomos për adoleshentët për mesazhet që zhduken pas një farë kohe, kanë marrë, në mënyrë jo formale, informacione për përdoruesit.

Lajmi u dha nga sajti i kërkesave Motherboard. Qasja për lokalizimin, numrin e telefonit dhe email-it të njerëzve u bë falë një instrumenti në brendësi të aplikacionit, fillimisht për të kënaqur kërkesat e policisë.

Motherboard mblodhi dëshmitë e katër ish-punonjësve të Snapchatit që folën për opsionin SnapLion i cili mund të tregojë vendndodhjen, por edhe numrin e telefonit dhe e-mailin e përdoruesit.

Punonjësit e këtij aplikacioni thonë se këto episode kanë ndodhur ‘shumë kohë përpara’ dhe ‘pak herë’.

Nuk dihet nëse diçka e tillë ndodh ende ditët e sotme, sepse Snapchati nuk komenton mbi ngjarjen.

Paradoksi teknologjik është se përdorimi i SnapLion nuk parashikonte procedurat e “log in” që, në fakt, do mund të lejonin të identifikohej nëse dikush po e përdorte në mënyrë të papërshtatshme.

Ajo që bën më shumë përshtypje është lehtësia me të cilën disa punonjës të platformës sociale mund të abuzojnë.

Facebook pushoi nga puna një inxhinier të sigurisë për keqpërdorim të të dhënave personale të një gruaje.

Ndërkohë, përdorimi i Uberit, falë një opsioni që tregonte pozicionin e pilotit, bëri që të hapej një hetim nga Prokuroria e Përgjithshme e shtetit të New Yorkut.

Të dyja ndërmarrjet janë përgjigjur duke premtuar kontrolle më të ashpra mbi privatësinë./oranews

Komentet

Shto koment

Të ngjashme