Google dënohet më 1.49 miliard euro për keqpërdorim të monopolit në reklamimin online

Google dënohet më 1.49 miliard euro për keqpërdorim të monopolit në reklamimin online

20 March 2019 14:18

Komisioni Europian ka dënuar Google-in me 1.49 miliard euro për shkak të keqpërdorimit të monopolit të reklamave në internet, raportojnë mediat, transmeton Koha.net.

"Google ka cimentuar dominimin në reklamimet online dhe pse është mbrojtur nga presioni i konkurrencës duke aplikuar dispozita kontraktuale ndaj palëve të treta në internet".

Ky është dënimi i tretë i Komisionit Europian që iu ka shqiptuar Google-it brenda dy vjetësh.

© KOHA

Komentet

Shto koment

Të ngjashme