Huawei padit SHBA-në për ndalimin e produkteve të saj

Huawei padit SHBA-në për ndalimin e produkteve të saj

07 March 2019 08:32

Kompania Huawei ka ngritur një padi kundër qeverisë amerikane mbi një ndalim që kufizon agjencitë federale nga përdorimi i produkteve të saj.

Ajo tha se SHBA-ja nuk arriti t’i japë dëshmi për të mbështetur ndalimin dhe firma gjithashtu hodhi poshtë pretendimet se kishte lidhje me qeverinë kineze.

SHBA-ja ka kufizuar përdorimin e produkteve Huawei si pasojë e shqetësimeve për sigurinë kombëtare. Ajo gjithashtu ka qenë duke lobuar tek aleatët për të shmangur firmën kineze të telekomunikacioneve. Huawei është një nga furnizuesit më të mëdhenj të pajisjeve dhe shërbimeve të telekomunikacionit në botë.

Padia është pjesë e një shtytjeje më të madhe nga kompania në muajt e fundit për të sfiduar kërkesat që produktet e saj përbëjnë rreziqe sigurie, shkruan BBC, transmeton Koha.net.

"Kongresi amerikan ka dështuar në mënyrë të përsëritur të prodhojë prova për të mbështetur kufizimet e saj ndaj produkteve Huawei. Ne jemi të detyruar të ndërmarrim këtë veprim ligjor si një mjet i duhur dhe i fundit," tha guvernatori Huawei Guing Ping. "Ky ndalim jo vetëm që është i paligjshëm, por gjithashtu kufizon Huawein nga angazhimi në konkurrencë të ndershme, duke dëmtuar në fund konsumatorët amerikanë", shtoi ai.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme