Filmohen stuhitë gjigante në planetët Neptun dhe Uran

Filmohen stuhitë gjigante në planetët Neptun dhe Uran

12 February 2019 18:34

Teleskopi hapësinor Hubble ka filmuar stuhitë gjigande në planetet Neptun dhe Uran.

Agjencia Hapësinore Amerikane NASA njoftoi se në xhirimet e fundit të teleskopit Hubble, është zbuluar një stuhi gjigande në planetin Neptun. Theksohet se madhësia e stuhisë në Neptun është dy herë më e madhe se sipërfaqja e Shteteve të Bashkuara të Amerikës (SHBA), transmeton AA.

Ndërsa në polin verior të planetit Uran, janë zbuluar "retë gjigande të stuhisë".

Teleskopi Hapësinor Hubble që nga viti 1990 është duke bërë vëzhgime në hapësirë.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme