KOK-u publikon listën e kategorizimit të sporteve

KOK-u publikon listën e kategorizimit të sporteve

07 mars 2018 20:09

Xhudo dhe karateja janë përfshirë në kategorinë e parë (A) të sporteve, sipas raportit përfundimtar të Komitetit Olimpik të Kosovës.

Kategorizimi i sporteve është ndarë në katër kategori. Siç ka shkruar sot Koha Ditore, në kategorinë e parë (A) janë Federata e xhudos, e karatesë, e futbollit, hendbollit, basketbollit dhe volejbollit.

Shtatë federata tjera e përbëjnë kategorinë e dytë si: Atletika, boksi, noti, pingpongu, skitaria, tenisi dhe peshëngritja. Federatat tjera ndodhen në kategorinë C, kurse e vetmja në kategorinë D, është Federata e Minigolfit.

Sa i përket sportistëve, kampione në këtë kategori është Majlinda Kelmendi për shkak të medaljes së saj olimpike.

Federatat tjera nuk janë vlerësuar për shkak të mos zhvillimit të aktiviteteve të tyre në vitin e kaluar, kurse disa për shkak të mos marrjes së licencës nga MKRS.

Ky është kategorizimi i sporteve:

Kategoria “A”

1. Federata e Xhudos e Kosovës 83.10 pikë

2. Federata e Futbollit e Kosovës 77.37 pikë

3. Federata e Karatesë e Kosovës 70.79 pike

4. Federata e Hendbollit e Kosovës 67.5 pikë

5. Federata e Basketbollit e Kosovës 66.9 pikë

6. Federata e Volejbollit e Kosovës 65.49 pikë

Kategoria “B”

7. FederataAtletike e Kosovës 56.74 pikë

8. Federata e Boksit e Kosovës 51.55 pikë

9.Federata e Notit e Kosovës 50.03 pikë

10. Federata e Pingpongut e Kosovës 47.99 pikë

11. Federata e Skitarisë e Kosovës 47.69 pikë

12. Federata e Tenisit e Kosovës 46.01 pikë

13. Federata e Peshëngritjes e Kosovës 45.1 pikë

Kategoria C

13. Federata e Shigjetarisë e Kosovës 44.55 pikë

14. Federata e Çiklizmit e Kosovës 44.4 pikë

15. Federata e Shenjëtarisë Sportive e Kosovës 43.66 pikë

16. Federata e Mundjes e Kosovës 41.9 pikë

17. Federata e Shahut e Kosovës 35.6 pikë

18. Federata e Boulingut e Kosovës 34.8 pikë

19. Federata e Bodybuldingut e Kosovës 34.55 pikë

20. Federata e Autosporteve e Kosovës 33.5 pikë

21. Federata e KickBoksit e Kosovës 32.2 pikë

22. Federata e Aeronautikes e Kosovës 28.2 pikë

Kategoria D

23. Federata e Minigolfit e Kosovës 16 pikë

Federatat që nuk janë vlerësuar

Federata e Taekwondosë e Kosovës, Federata e Pentatlonit Modern, Federata e Lundrimit, Federata e Kërlingut, Federata e Sportit Shkollor, Federata e Sporteve Universitare e Kosovës, Federata e Bjeshkatarisë, Federata Sportive e Punëtorëve e Kosovës.

Kategorizimi i Sportistëve

Majlinda Kelmendi Sportiste e merituar 100 pikë

Distria Krasniqi, Sportiste ndërkombëtare 45 pikë

Nora Gjakova, Sportiste ndërkombëtare 40 pikë

Akil Gjakova, Sportist ndërkombëtar 37.5 pikë

Loriana Kuka, Sportiste ndërkombëtare 20 pikë

Laura Fazlia, Sportiste ndërkombëtare 10 pikë

Shpat Zeka, Sportist ndërkombëtar 10 pikë

Herolind Nishevci, Sportist botëror 60 pikë

Jetmir Goqi Sportist botëror 35 pikë

Gentiana Beqa Sportist botëror 30 pikë

Kategorizimi i trajnerëve

Driton Kuka, trajner i xhudos 131.5 pikë

Shqipe Zogiani, trajnere e karatesë 30 pikë

Burim Vraniqaj, trajner i bodybuildingut 17.5 pikë

Dren Beqa, trajner i bodybuildingut 15 pikë

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme