Pushtimi i çative, çmenduria kineze që po shndërrohet në sport

Pushtimi i çative, çmenduria kineze që po shndërrohet në sport

04 shkurt 2018 15:28

Nëpër rrjetet sociale në Kinë, shumë të rinj kinezë po i shpërndajnë fotografitë dhe xhirimet e tyre me mbishkrimin "Aleanca e Kinës për pushtimin e çative", me pamje të mahnitshme të qyteteve të mëdha si Pekini, Shanghai apo Guangzhou.

Bërja e fotografive dhe xhirimeve paraqesin rrezik të madh për jetën e tyre. Ata, vetën e quajnë garues, kurse këtë ecje nëpër çati cep të ndërtesave të larta sport. Deri në çati shkojnë shkallëve, pasi u kanë ikur rojeve, përcjell Koha Ditore shkrimin e GlobalTimes.

Rreziku me kaq nuk ndalet. Dëshmia e pushtimit të ndërtesave të larta është e domosdoshme, andaj të rinjtë bëjnë "selfie" dhe xhirime të ndryshme, që më pas bëhen virale nëpër rrjete sociale.

Duket se tragjedia e fundit e Wu Yonging, yllit të pushtimit të çative në Kinë, nuk ka pasur ndikim në uljen e entuziazmit të tyre. Wu, i cili ishte shpallur pushtuesi më i mirë i çative në Kinë, ka rënë nga ndërtesa në sfidën e fundit që e kishte pasur në Changsha. Vdekja e tij nxiti diskutime të ashpra në lidhje me rreziqet, etikën dhe ligjshmërinë e këtij sporti ekstrem në Kinë.

Ndërkohë, që është instinkt i njeriut për të ndjekur sigurinë, një numër gjithnjë e më i madh i të rinjve në Kinë po krenohen me këto aktivitete të rrezikshme të pushtimit të çative, dhe po i vlerësojnë gjest kundër pikëpamjeve tradicionale...(më gjerësisht mund të lexoni sot në Koha Ditore).

Gazetën Koha Ditore mund ta lexoni edhe online. Këtu mund të gjeni sqarimin se si mund të abonoheni.

© KOHA

Komentet

Shto koment

Të ngjashme