Sport

Evropa nis sezonin unik të futbollit të ndarë nga Kupa e Botës në Katar

Katar 2022
Foto: AP
 

Në 134 vjet që nga fillimi i ligës së futbollit në Angli, loja evropiane nuk ka planifikuar kurrë një sezon kaq të ndërprerë. Vendimi i FIFA-s për të zhvendosur Kupën e Botës në Katar nga muajt normalë jashtë sezonit në nëntor dhe dhjetor, në mënyrë që të shmanget nxehtësia e shkretëtirës, do të ndahet në sezonin e brendshëm evropian në një mënyrë që nuk shihet jashtë traumave ndërkombëtare, si lufta apo pandemia.

Si rezultat, sezoni i pazakontë evropian 2022/23 duhet të fillojë herët, do të jetë i ngjeshur me më shumë ndeshje në mesjavë dhe do të përfundojë me finalen e Ligës së Kampionëve më 10 qershor - data e fundit e planifikuar që kur finalja inauguruese e Kupës Evropiane ishte më 13 qershor në