Sport

FIFA lejon përfaqësueset të kenë nga 26 lojtarë në Katar

 

FIFA ka miratuar që përfaqësueset mund të kenë nga 26 lojtarë për Kupën e Botës në Katar, duke vendosur të enjten të zgjasë lehtësimin e rregullave të futbollit që ndihmojnë trajnerët dhe lojtarët gjatë pandemisë COVID-19. Lëvizja pritej nga Byroja e FIFA-s – e përbërë nga presidentët e FIFA-s dhe gjashtë konfederatave të futbollit – pasi listat e 23 lojtarëve u zgjeruan për kampionatet e fundit kontinentale. Shtimi i tre lojtarëve në listën tipike të Kupës së Botës pason që UEFA bëri të njëjtën gjë për Kampionatin Evropian të vitit të kaluar.

Kishte skuadra me 28 lojtarë të miratuar gjithashtu për turneun e Copa America në Amerikën e Jugut vitin e kaluar dhe në Kupën e Afrikës në janar. Numrat shtesë ndihmojnë trajnerët e 32 përfaqësueseve të përballen me shpërthime të mundshme të rasteve me koronavirus. Kjo gjithashtu do të thotë se lojtarët shtesë tashmë po ndjekin protokollet shëndetësore brenda kampit në Katar. Ndryshimi i madhësisë së skuadrës do të dërgojë gjithsej 96 lojtarë shtesë në Kupën e Botës që do të luhet nga 21 nëntori deri më 18 dhjetor.