Kina mbyll çatinë e botës, ndalon ngjitjen në Everest

Kina mbyll çatinë e botës, ndalon ngjitjen në Everest

13 qershor 2017 16:05

Autoritetet kineze kanë pezulluar të gjitha lejet për t’u ngjitur në Everest dhe në malet e Tibetit gjatë vjeshtës së vitit 2017.

Vendimi i Pekinit u mor pas ngjitjes ilegale të kryer nga alpinisti polak Janusz Adamski, i cili u ngjit në majën më të lartë të botës nga Tibeti kinez dhe zbriti në Nepal.

Objektivi i kësaj mase është ai i garantimit të kushteve më të mira për ekspeditat e organizuara gjatë 2018.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme