Dy mijë fëmijë përjetojnë emocionet e “Lojërave Olimpike”

Dy mijë fëmijë përjetojnë emocionet e “Lojërave Olimpike”

20 April 2019 09:30

Rreth dy mijë fëmijë të institucioneve parashkollore kanë marrë pjesë në Festivalin Sportiv “Prishtina 2019”. Është ky një organizim i ri i Komitetit Olimpik të Kosovës, që është mbajtur për herë të parë të premten paradite në stadiumin “Fadil Vokrri” në Prishtinë.

KOK-u ka vlerësuar lart ngjarjen për parafillorët e Prishtinës, ndërsa ka thënë se Festivali ka mundësuar që fëmijët të përjetojnë emocionet që sjellin Lojërat Olimpike, shkruan sot “Koha Ditore”. Pjesë përbërëse e ngjarjes ishte gara në futboll dhe në tri disiplina të ndryshme të atletikës.

Ka pasur edhe shumë shikues në tribuna, fëmijë e prindër, ndërsa prezent në stadium ishin edhe figura politike të vendit. Festivali pos për të njoftuar fëmijët me sportin ka shërbyer edhe për të përçuar mesazhin e paqes, ndërsa është organizuar për nder të Ditës Ndërkombëtare të Sportit për Zhvillim dhe Paqe.

“Jemi këtu që të përjetojmë së bashku atë që e ka përjetuar ekipi olimpik i Kosovës në Rio 2016. I ftojmë fëmijët që të përfshihen në ndonjërin nga sportet që praktikohen në Kosovë. Prindërit i lusim që ashtu si i dërgojnë fëmijët në shkollë, t'i marrin për dore dhe t'i dërgojnë në njërin nga 1.400 klubet sportive në Kosovë. Sporti u mundëson fëmijëve të përvetësojnë 24 shkathtësi që nuk mund ta bëjë asnjë institucion tjetër. Me këtë festival ne po mbjellim farën e dashurisë ndaj sportit te fëmijët”, ka thënë i pari i KOK-ut, Besim Hasani.

Rreth 50 ekipe të institucioneve parafillore të Prishtinës kanë defiluar në stadium me flamuj në dorë. Është improvizuar një ceremoni hapëse e Lojërave Olimpike, me endje të flakës olimpike, betim të fëmijëve, mësuesve e gjyqtarëve.

Garat janë zhvilluar në të dy gjinitë në futboll, ndërsa janë formuar 16 fusha të vogla. Është garuar edhe në vrapim në 25 e 50 metra e, po ashtu, në hedhje të topit dhe kërcime.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme