ФИФА Евро 2024 KOHA.net

TOP KOHA MUSIC

Младиот Кастрати кон меѓународна кариера

Ринор Кастрати ја објавува новата песна со наслов „Ти ме симна“. Младите на музичкиот пазар се појавија во дует со неговата сестра Дафина Кастрати, но овој пат има можност да донесе соло проект.

„You get me down“ е љубовна песна за врската за која треба да се бориш и покрај пречките. За овој проект тој соработуваше со големи имиња како „Парадигма“ и Лекс Барки.

Кастрати преку вибер беше дел од музичката програма на Кохавизион и раскажа за новите работи кои доаѓаат од него во музиката. Интернационалниот сон за него и за Дафина изгледа е многу блиску. Двајцата заедно ќе донесат соработка неполн месец, а самиот Ринори до крајот на оваа година ќе објави две соло песни.

Следните соработки кои ќе дојдат од Ринор Кастрати се поврзани и со етикетата на Мек Милер, каде што ќе донесе песна со еден од уметниците кои потпишале со нив.

Млади за 2021 година подготви албум.