KOHA.net

ТЕМПУС

Адеми: Правдата не е математика, партиите бараат заштита на правото

Извор Адам

Бурим Адеми, судија во Апелациониот суд, во емисијата „Темпус“ на КТВ рече дека правдата не е математика и дека партиите бараат заштита на правото.

„Правосудниот систем не е равенка, не е математика, а правдата не е математика, правдата е да и се даде право на странката која бара судска заштита во судскиот процес и ако едноставно ја претвориме во математика, тогаш нашата грешката е во системот“, нагласи Адеми.

Судијата Адеми рече дека бидејќи судијата нема да може да постапува по предметот врз основа, тогаш ефикасноста на крајот на предметот ќе биде нула.
 

Прочитајте други ажурирања
Приближувајќи се до Шала

Шала: Со членството во Советот на Европа, Косовците можат да се обратат до Европскиот суд за човекови права

Судијата во Врховниот суд Африм Шала изјави дека доколку Косово стане дел од Советот на ...