KOHA.net

TECH

Apple и Meta во преговори за партнер во вештачката интелигенција

Компанијата Apple

Apple и компанијата-мајка на Facebook Мета разговараа за партнерство во вештачката интелигенција, објави Ројтерс во понеделникот.

Технолошките компании разговараа за интегрирање на генеративниот модел на ВИ на Мета во Apple.

Производителот на iPhone, исто така, се очекува да разговара за партнерства со други компании за вештачка интелигенција во различни региони како Кина.

Сепак, дискусиите не се финализирани и може да пропаднат, бидејќи договорите со Apple ќе им помогнат на компаниите со вештачка интелигенција да имаат поширока дистрибуција на нивните производи.

Apple ја објави својата долгоочекувана стратегија за вештачка интелигенција овој месец, велејќи дека ќе ја интегрира новата Apple Intelligence технологија во својот пакет апликации.