KOHA.net

TECH

Корисниците на iPhone се жалат дека старите фотографии се враќаат со новата верзија на iOS

iPhone

Некои корисници на iPhone објавија дека избришаните фотографии, вклучувајќи ги и оние стари повеќе од еден месец, повторно се појавиле на нивните уреди по неодамнешното ажурирање на iOS 17.5. Исто така, iOS бета-тестерите ги имаа истите поплаки минатата недела.

Корисниците објавија дека во албумот „Recents“ се појавуваат стари фотографии.

iOS им овозможува на корисниците да ги повратат избришаните фотографии, но не повеќе од 30 дена.

Еден корисник рече дека добил фотографија од 2016 година назад, додека друг вели дека вратил околу 300 стари фотографии.

Apple сè уште не одговорил.