KOHA.net

TECH

Корисниците се жалат дека не се предупредени, Apple вели дека го решаваат проблемот

iPhone и Apple

Apple соопшти дека работи на решавање на проблемот поврзан со поставувањето на алармот, откако многу корисници се пожалија дека телефонот не ги известил наутро.

Би-би-си објави дека еден од корисниците изјавил дека поставил пет аларми, но никој од нив не пријавил.

Американската технолошка компанија соопшти дека е свесна за проблемот, но се уште не ја знае причината.

Производителот на iPhone им предложи на корисниците повторно да ги проверат распоредот на часовникот и да видат дали ги доживуваат истите проблеми.