KOHA.net

TECH

Протекуваат детали за дизајнот на iPhone 16 Pro

iPhone 16

Досега имаше неколку извештаи за дизајнот на новата серија телефони на гигантот Apple, iPhone 16.

Неодамна „Форбс“ пишуваше врз основа на сликите што ги обезбеди Сони Диксон, кој е добро познат по деталите за новите телефони на Apple. 

Според дизајнот што го пријавил, во новите телефони има две варијанти на камери. Сите четири модели, iPhone 16, 16 Plus, 16 Pro и 16 Pro Max ќе имаат вертикална со по две леќи.

Исклучок се 16 Pro и 16 Pro Max, кои имаат и трета камера.

Во нив можете да видите ново копче кое доаѓа до сите модели и се фокусира на проблемот со камерата. 

Исто така, на сликата се прикажани три бои од седумте што се очекува да се појават вкупно наесен, кога се очекува Apple да ги лансира телефоните.

Виолетова се очекува да биде една од новите бои.

ВИДЕО: