KOHA.net

TECH

Револуција во iPhone 16?

iPhone 16

Apple наводно размислува за големи промени во дизајнот на новиот iPhone.

Врз основа на некои претходни шпекулации, но и нови фотографии, веќе е создаден впечаток како може да изгледаат промените на iPhone 16.

Неодамна протекоа слики кои покажуваат дека телефонот ќе има многу копчиња, пишува „Mashable“.

Покрај вообичаените за јачина на звук и исклучување, се очекува Apple да го додаде новото копче за зумирање и снимање фотографии, на сосема нов начин за разлика од телефоните досега.

Како и обично, компанијата ги лансира телефоните наесен. Дотогаш ќе се додаваат извештаи.